РЕЧНИК


Абсент - високоалкохолна напитка, получавана от цветовете и листата на растението  пелин. Има леко горчив вкус и зеленикав цвят. Освен пелин може да съдържа анасон, копър, кориандър и др.

Амарето - италиански ликьор с вкус на бадеми.

Аперитив - консумирана преди ядене напитка.

Бенедектин - френски ликьор с кехлибарен цвят, направен от бренди с билки

Бренди - Алкохолна напитка произвеждана от дестилирано вино и отлежаваща в дъбови бъчви. Произвежда се и от други плодове, като най-известно е ябълковото бренди Калвадос.

Вермут - вино, подсилено с билки.

Водка - алкохолна напитка, състояща се основно от етилов спирт. Тъй като не замръзва, може да се съхранява във фризер и да се използва за леденостудени коктейли.

Галиано - италиански ликьор с вкус на анасон.

Гренадин - безалкохолен сироп.

Джин - широко разпространена алкохолна напитка със съдържание на спирт и ароматни субстанции като : хвойна, кардамон, портокал, лимонови кори и др.(достигат до 120 вида).

Драмбуйе - ликьор на основата на шотландско уиски, с аромат на билки и мед.

Калуа - сладък, тъмен ликьор със съдържание: зърна от кафе, какаови зърна, ванилия и бренди.

Капка - много малко количество.

Коантро  - безцветен тройно сух ликьор с вкус на портокал.

Кюрасо - ликьор на спиртна основа с вкус на портокал. Произвежда се на остров Кюрасо в различни цветове: бял, оранжев, син, зелен.

Мараскино - безцветен италиански ликьор с вкус на череши.

Ром -  алкохолна напитка, произведена на основата на захарна тръстика. В зависимост от концентрацията и начина на производство се дели на 3 основни вида : лек (light boiled), среден (middle boiled), тежък (heavy boiled). В много от рецептите за коктейли се среща като: бял, светъл или тъмен ром.

Текила - мексиканска спиртна напитка, дестилирана от ферментирал сок, извлечен от сърцевината на синьо агаве. Въпреки, че има репутация на високоалкохолна напитка, текилата е не по-силна от останалите спиртни напитки.

Уиски: Скоч - силна алкохолна напитка, която се получава от преработката на жито, ръж или ечемик. Бърбън - произвежда се от 51% царевична или ръжена каша.

Сайта използва технологии, включващи "бисквитки". Научете повече. Разбрах! Затвори